Categorie archief: Nieuws

Coronavirus (COVID-19)

Vanwege het coronavirus (COVID-19) en in navolging van de adviezen van de Rijksoverheid, de KNSA en het RIVM heeft het bestuur van SV Uithuizen in overleg met SV Eems Dollard besloten om onze vereniging gesloten te houden tot en met (minstens) 31 maart.

Zoals velen misschien wel hebben vernomen is er besloten vanuit de regering om de groepsgelegenheden tot 1 juni op te schorten.
Dit zal dan ook betekenen dat de club tot die tijd tenzij anders vermeld word gesloten.

Jagers en sportschutters krijgen voorlopig geen e-screening

Jagers en sportschutters krijgen voorlopig geen uitnodigingen meer voor het invullen van een e-screener, een computergestuurde test die meetelt bij de beoordeling van aanvragen voor een wapenvergunning. De Jagersvereniging en de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie hebben dat van de politie gehoord.

De Jagersvereniging heeft er bezwaar tegen dat mensen met een jachtakte zo’n test moeten doen en wil daar een kort geding over voeren, maar vooralsnog hoeven jagers en sportschutters van boven de 60 en onder de 25 de test niet te maken. Zij zouden als eerste aan de beurt zijn. Mensen die voor het eerst een jachtvergunning aanvragen moeten de e-screener wel invullen. De politie heeft nog niet op het bericht gereageerd.

Geen afspraak maken

Berichten dat de invoering van de e-screener uitgesteld wordt of dat de test zelfs helemaal van tafel gaat, kan de Jagersvereniging niet bevestigen. Voor zover bekend zijn er 25 mensen van wie de jachtakte en wapens in beslag zijn genomen.

Daartegen gaat de vereniging in beroep. Leden die al zijn opgeroepen om de e-screening in te vullen, krijgen het advies om geen afspraak te maken, of al gemaakte afspraken af te zeggen.

Bron: Nos

M1886 Kropatschek

A Kropatschek is any variant of a rifle designed by Alfred von Kropatschek. Kropatschek’s rifles used a tubular magazine (constructed of nickel-plated steel) of his design, of the same type used in the German Mauser Gewehr 1871/84 and the Japanese Type 22 Murata. While designed for black powder, the Kropatschek action proved to be strong enough to handle smokeless powder.

The Kropatschek was the basis for the French Lebel Rifle.

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Kropatschek_rifle

European Steelchallenge 2019

A short promotional video for the upcoming European Steelchallenge 2019, june 2019.
Footage of the 2018 match.

Camera Caldwell lr Target

Zag deze target camera voorbij komen op YouTube en kon deze natuurlijk niet onthouden voor onze 100 & 300 meter afstandsschutters.
Ideaal om direct je score te kunnen bekijken.
De Caldwell Ballistic Precision Long Range Target Camera is ideaal voor het opnemen/zien van uw schietdoel op lange afstanden (tot wel 1,6 kilometer).
Met een gratis app kan je dan het doel zien op je smartphone of tablet

Het goedkoopst heb ik deze set gezien op Amazon, zie:

https://www.amazon.com/Caldwell-156726-Ballistic-Precision-Target/dp/B01B7OYN1Y

Action Shooting

Steel plate shooting op een schietvereniging in het zuiden van Nederland.
Iets wat een aantal leden wel missen in Spijk, maar misschien komt dit nog weer terug.

Wapenadvertenties site

Beste sportschutters,

Bij het zoeken naar wapen gerelateerde zaken kwamen wij deze site nog tegen.
http://www.wapenadvertenties.nl

Wellicht zijn er nog leden en andere sportschutters die  hier graag een kijkje willen nemen!
Op Wapenadvertenties.nl vind u door particulieren en bedrijven aangeboden wapens en/of toebehoren, ingedeeld in rubrieken en subrubrieken.

Veel kijk plezier!

 

Schiettechniek

Aanrader!

Voor beginnende en gevorderde sportschutters vonden wij nog deze interessante site.
Hier word de techniek en verdere aspecten van de schietsport getoond.

Je vindt hier (bijna) alles wat je moet weten over het sport schieten met Klein Kaliber Geweer (KKG) en Lucht Geweer (LG).

http://www.schiettechniek.nl/

Aanrader betreft boek schietsport:

Sportschieten:

https://www.bol.com/nl/p/sportschieten/1001004005105335/?suggestionType=suggestedsearch

https://www.bol.com/nl/p/sportschieten/1001004005113829/?suggestionType=suggestedsearch

 

 

Erkenning voor los kruit vereist

20 januari 2015

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben besloten dat met ingang van 1 januari 2015 een erkenning is vereist voor het voorhanden hebben van los kruit. Deze verplichting vloeit voort uit de Wet explosieven voor civiel gebruik (Wecg). Eigenlijk bestond deze vergunningplicht al enige tijd, maar er werd in de Circulaire wapens en munitie (Cwm) voor diegenen die over een wapenverlof beschikten, een vrijstelling verleend. Die vrijstelling hoorde daarin echter niet thuis; in een circulaire kan immers geen vrijstelling worden verleend voor een wettelijk voorschrift (Wecg) en het bezit van los kruit valt niet onder de Wet wapens en munitie.

Zie verder op site k.n.s.a.
Klik hier